[size=21]كحك العيد بالعجمية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير :كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمنمن كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجنقطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجملزرة ملح – 2 معلقة ريحة كحكسمسم – معلقة سكرالطريقة:ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن .. نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدانحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..حتي ينعم ويتشبع بالسمنه -نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك.. نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودرهالعجمية(1)
المقادير:كوب عسل نحل1 ملعقه كبيره سمن 2 ملعقه كبيره سمسم الطريقة :2 ملعقه كبيره دقيقنسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيقويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسمتقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدءاضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبردونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتهاونحتفظ بها لحين الحشو بهاوعيد سعيدالعجمية (2)
المقادير :نص كيلو عسل ابيضملعقة كبيرة سمن2 معلقة كبيرة دقيقربع معلقة ريحة كحك2 معلقة كبيرة سمسمالطريقة :نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيقويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسمتقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدءاضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات ( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبردونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتهاونحتفظ بها لحين الحشو بها كحك العيد بالخميرة الفورية
المقادير :3كوب دقيق مليان - كوب سمن سائح3/4 كوب ماء او حليب دافىء ملعقة سكر - ملعقة خميرة فوريةنص ملعقة ريحة كحكزرة ملحالطريقة :تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج بودرملحوظة:إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص كوب [size=21]كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكوب)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
3كوب دقيق مليان منخول - كوب سمن سايح
كوب الاربع ماء او حليب دافىء
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
نص ملعقة صغيرة رائحة كعك
ملعقة كبيرة سمسم
الطريقة:
ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح والسمسم وريحة الكحك
والبيكنج بودر
يقدح السمن ويضاف إلى الدقيق ويدعك جيدا حتى يختلط السمن
مع الدقيق تماماً.
نضع الماء الدافئ او الحليب وتضاف إلى العجين
و تعجن حتى تكور العجينة وتصبح صالحة للنقش
تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا
لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش
او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع
فى صوانى الخبز.
ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
عيد سعيد
كحك العيد بالبيكنج بودر(بالكيلو)
المقادير:
كيلو دقيق -2 كوب سمن
كوب حليب - 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 ملعقة صغيرة رائحة كعك
2 ملعقة كبيرة سمسم
ذرة ملح
للحشو: عجمية او ملبن او مكسرات محمصة
الطريقة:
يخفق السمن بالمضرب حتي ينعم
يضاف الحليب مع الاستمرار في الخفق حتي يتجانس الخليط.
نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك.
يصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ويعجن المقدار
حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ولا تلتصق باليد
تقطع العجينة الي كرات متساوية
وتحشي بقطعة صغيرة من العجمية او الملبن( بحجم البندقة الصغيرة)
مع البندق او الجوز وتنقش بالمنقاش
يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة
يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يصير لونه ذهبي
يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاجات ويترك حتي يبرد.
ويرش بالسكر البودرة
وعيد سعيد
كحك العيد بالزبادى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير :
كيلو دقيق
كوب سمن
كوب زبادى
باكو بيكنج بودر
2 معلقة ريحة كحك
زرة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
ينخل الدقيق ويضاف إليه ذرة الملح وريحة الكحك والبيكنج بودر
يضاف السمن ويقلب مع الدقيق لحد ما يختفى
نضرب الزبادى ويضاف الى الدقيق وااسمن
ممكن نضيف ماء اذا لقيتى ان العجينة محتاجة لحد ما يكون عندك
عجينة طرية تشكل كور صغيرة ونضغط عليها قليلا
لتصبح دائرة صغيرة مرتفعة قليلا من الوسط وتنقش
او توضع فى قالب المخصص لأشكال الكحك وتوضع فى صوانى الخبز.
ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
وتترك حتى تبرد تماما ويرش عليها السكر البودرة
[center][b][size=21]معمـــول الشيكولاتــــة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقادير غلاف الشيكولاتة:
- 300 جرام من الشوكولاتة السوداء
- ربع كوب من الزيت
- ملعقة طعام من الزبد
- 300 جرام من الشوكولاتة البيضاء
- ربع كوب من الزيت
- ملعقة طعام من الزبد
للزينة :
- فستق حلبي
مقادير المعمول:
- 4 أكواب من السميد
- كوب من الطحين
- نصف كيلو من الزبد المذوب بالسمن
- ربع ملعقة صغيرة من الخميرة
- ملعقتان صغيرتان من ماء الورد وماء الزهر مع نصف كوب من الماء
التحضير:
* يخلط الطحين مع السميد وينقع بمزيج من الزبد والسمن طوال الليل.
* أضيفي بعدها الخميرة الفورية، ثم غطي المزيج بواسطة منشفة المطبخ ويترك جانبا نحو 12 ساعة.
* في اليوم التالي تبلل الأصابع قبل البدء بدعك العجينة والحصول على عجينة لبقة
متماسكة تقسم العجينة أقساما صغيرة بحجم حبات المشمش ثم تنقر وتحشى بالجوز
أو الفستق المطحون أو تحشى بالتمر وتخبز في فرن حرارته مرتفعه إلى أن تجف حبات المعمول ويصبح سطحه ورديا.
* أذيبي الشيكولاتة السواداء والبيضاء كلٌ على حدة مع الزيت والزبد ، ثم
ضعيها على وجه المعمول ، وفي النهاية رشي وجهه بالفستق الحلبي.
معمــول السميــد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
- 3أكواب طحين
- 6 أكواب سميد
- 2 كوب حليب بودرة
- 2 ملعقة كبيرة خميرة
- كوب سكر
- 2كوب سمن
- 2ملعقة كبيرة ماء زهر
- 2كوب ماء دافئ.
الحشو:
- تمر منزوع النوى
- ملعقة ماء زهر
- كوب ماء دافئ
الطريقة:
1- تخلط المقادير الجافة السابقة ثم يضاف السمن و تفرك باليد.
2- تضاف السوائل السابقة و تترك العجينة لمدة ساعتان لتتخمر.
3- تعمل العجينة كرات ثم تحشى بالحشوة السابقة ثم تشكل بقالب المعمول.
4- ترص في صينية مدهونة و تدخل فرن حار لمدة 10 دقائق ثم يحمر الوجه.
[center][size=21]البيتيفــــــور
بتى فور ناعم
1 و 1/4 كيلو دقيق
3/4 كيلو زبدة
1/4 كيلو سكر بودرة
4 بيضات كاملة + صفار 4 بيضات
فانيليا
ربع معلقة بيكنج بودر
الطريقة :
نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم
ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب لحد ماتبيض
يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة والسكروتدعك جيدا جدا
بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر
نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة او وردات بالطول
او بالماكينة ويخبز في الحال
-لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو
و ننقص 2ملعقة دقيق منه
بعد ما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى مثلا نلزق
واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء او نلزق كل اتنين ابيض مع
بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم
بالشيكولاتة البيضاء
أصابع البتى فور
2 كوب دقيق - كوب سكر
أصبع زبده 113ج
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
بيضتان - ملعقتان شوكولاتة بودرة
مربى – فستق مطحون للزينة
الطريقة :
ينخل الدقيق والبيكنج بودر
-يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة
-يضاف البيض للخليط السابق ويخلط
-تضع المقادير الجافة وتعجن
وتقسم العجينة إلى قسمين
ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة
تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع
وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل
بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة
ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته
ويضع على الأطراف الفستق المفروم
السابلية (بالكوب)
3/4كوب سمن -بيضة + معلقة صغيرة فانيليا
2 كوب دقيق - 1/2 كوب سكر
1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة كاكاو
للتجميل :
مربى _ شيكولاتة فارمسل _ مكسرات مفرومة ناعم
_ شيكولاتة خام زائبة فى حمام مائى
الطريقة :
نضرب السمن جيدا اضيف لها السكر و اضرب كويس
لحد ما المقدار ينعم
اضع البيضة و الفانيليا و اضرب لحد ما تختفى
اضع البيكنج بودر على الدقيق و اضيفة شوية شوية
للعجينة بالايدلحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص
ملحوظة قبل الزواق النهائى :
1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا
و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة
وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما
و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة
نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
و ممكن بعد ما نزوب الشيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة و زى مانتوا عاوزين ..
السابلية (بالكيلو)
1/2 كيلو سمن
3/4 كيلو دقيق
2 بيضة – فانيليا
فنجان شاى سكر بودرة
معلقة صغيرة بيكنج بودر
الطريقة :
يضرب السمن جيدا ويضاف اليها السكر ونستمر فى الضرب
يضاف البيض و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق نضيف الدقيق مع العجن بالايد
لحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص
ملحوظة قبل الزواق النهائى :
1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا و نعمل النص التانى
با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة وكدة ممكن
نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم
سليم زى ما هما و النص التانى
نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة (مثل كشتبان الخياطة (
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة
مخرومة نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
و ممكن بعد ما نزوب السيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة و زى مانتوا عاوزين ..
لانكشير
2 معلقة كبيرة دقيق
2 معلقة كبيرة كورن فلور (نشا)
ربع ملعقه صغيرة بيكنج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة زبد
2 ملعقة كبيرة سكر ناعم
بيضة واحدة- فانيليا
للتجميل : مربى – شيكولاتة فرمسيل – مكسرات محمصة مفرية
جوز هند ناعم – نقط الوان طعام صحية
الطريقة :
ندعك السمن جيدا ثم نضيف له السكر وندعك كويس
ثم نضرب البيض ونضع علية الفانيليا
ننخل الدقيق والخميرة ونضع علية الكورن فلور ونقلبهم كويس
نضع البيض على السكر والسمنة ونخلط كويس
نضع الدقيق مع التقليب حتى تتكون عجينة متوسطة يسهل تشكيلها
نعمل العجينة كور صغيرة قد البندقة
نرصصهم فى صينية مدهونة ونترك بينهم مسافات
فى فرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
ونتركها تبرد ثم نلزق كل كورتين بالمربى
ونجمل الاجناب داير ما يدور بالشيكولاتة الفارمسيل او المكسرات
او نضع لون احمر على شوية جوز هند فحيحمر ونزوق بة الاجناب
او نضع لون اخضر على شوية جوز هند ونزوق بة الاجناب
ملحوظة:
ممكن نقسم العجينة لجزءين او ثلاثة ونضع على كل جزء نقطة
واحدة من اى لون من الالوان الصحية ونضع على الجزء التانى
نقطة من اى لون تانى وهكذا وبعدين نشكل كور من كل لون
ونلزق كرة باللون الاحمر مثلا مع كرة باللون الازرق
او كرة باللون الاخضر مع كرة باللون الاصفر
وفى النهاية حتحصلى على لانكشير ملون مميز
بسكويت النوشادر
1 كيلو دقيق
1/3 كيلو سكر
ربع كيلو سمنه
10ييضات
معلقة فانيليا
1 ملعقه كبيره نوشادر
ملعقة بيكنج بودر
كوب حليب
الطريقه:
نضرب البيض جيدا لحد ما يتخن
ندوب النشادر و البيكنج بودر فى الحليب
ثم نضعهم على البيض المضروب
نضع الدقيق على الخليط مع العجن حتى تتكون عجينة صالحة للفرد
نشكل العجينة بالمفرمة بالوش الخاص بالبسكويت على شكل اصابع
يدهن الوجة بالبيض وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكويت جوز الهند
2 كوب دقيق
3/4 كوب سمن
3/4 كوب جوز هند ناعم
1 بيضة + صفار بيضة
1/2 كوب سكر
معلقة بيكنج بودر
2 معلقة كبيرة حليب
زرة ملح – فانيليا
الطريقة :
يضرب السمن جيدا ثم السكر كويس جدا مع بعض
يضاف البيض مع الفانيليا ويستمر فى الضرب
يضاف البيكنج بودر وجوز الهند الى الدقيق مع زرة الملح
يضاف الدقيق الى خليط السمن والبيض والسكر المضروب مع جوز
الهند والحليب تشكل العجينة افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة
بسكوت عين الجمل
كوب سمنة
1 ونص كوب دقيق
1/2 كوب سكر بودرة
3 بيضات
فانيليا – بيكنج بودر
عين جمل مجروش
الطريقة:
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس قوىيضاف البيكنج بودر للدقيق
ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة وتوضع فى الصينية
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكويت البندق
2 ونص كوب سمنة
2 كوب سكر بودرة
6 كوب دقيق
1 زلال بيضة
بيكنج بودر
الطريقة
نضرب السمنة كويس جدا ثم نضع السكرالبودرة ونستمر فى الضرب
ثم نضرب بياض البيض جيدا ويضاف للسمن
يضاف البيكنج بودر للدقيق ويضاف الدقيق للخليط وتعجن عجينة متوسطة الليونة
نشكل العجينة ويدهن الوش بالبيض وترش بالبندق المجروش ثم تخبز فى فرن متوسط الحرارة
بسكويت اللوز
بياض 2 بيضة
1/2 فنجان كورن فلور
1/2 فنجان سكر
3 معالق لوز مطحون
1/4 معلقة خل
الطريقة
اضرب بياض البيض جيدا ثم اضع السكر و يضرب جيداجدا
ثم يضاف الكورن فلور ثم معلقة الخل ويضرب جيدا
ثم يضاف اللوز المطحون وتشكل العجينة على هيئة اصابع
يدهن الوش بصفار بيض وتدحرج على شرائح اللوز
وتخبز فى فرن متوسط الحرارة لحد مايستوى ويحمر اللوز
بسكوت لوز بالسميد
المقادير:3 أكواب دقيقكوب سميد ناعمرشة ملحكوب زبدة، 8 ملاعق كبيرة سكر ناعم،بيضةربع كوب لوز مقشر. الطريقةانخلي الدقيق والسميد والملح وضعيه في طبق غويطثم أضيفي الزبدة والسكر واعجني جيداثم أضيفي البيضة وكملى العجنافردي العجينة وقطعيها إلى دوائر صغيرة ورشي عليها اللوزثم صفيها في صينية مدهونة بالزبدة وأدخليها فرن متوسط الحرارةلمدة نص ساعة تقريبا بسكويت البرتقالالمقادير 1 و 3/4 كوب دقيق3/4 كوب سكر بودرهملعقة كبيرة بشر برتقال1/3 كوب سمن2 بيضهعصير برتقال للعجنملعقة سكر سنترفيش للوجهبياض بيضه لدهان الوجهالطريقة:1- ينخل الدقيق ويضاف إليه البيكنج بودر2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر مع التقليب المستمر حتى يسير خفيفا3- يضرب البيض ويضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف إلى السمنوالسكر مع التقليب المستمر4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا ويضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر5- تفرد العجينة على دقيق وتقطع بأشكال البسكويت المختلفة وتدهن بالبيض وترش بالسكر وتدخل الفرن بسكويت القرفةكيلو دقيق 2 ملعقه صغيره بيكنج بودرنص كيلو زبدهربع كيلو سكر2بيضه 1 ملعقه كبيره قرفهالطريقةفي طبق غويط نضعالدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعضثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع حتي تختلط جميع المكونات مع بعضهانعجن بالبيض المضروب فقط حتي تتكون عجينهيسهل فردها علي الرخامه نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب ..ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمنأو زيت الذرهنخبزها في فرن متوسط الحراره . بسكويت بالقرفة والمكسراتربع كيلو دقيق75 ج زبدة75 ج سكر بودرة2 بيضة نص كوب حليب3 معالق كبيرة عسل نحل2 معلقة صغيرة قرفة ناعمةبشر ليمونتين50 ج لوز او بندق مقشر10 ج بيكنج بودرالطريقةنسيح الزبدة ونخلطها بالعسل والسكر البودرةنضربهم مع بعض ونضيف لهم البيضننخل الدقيق مع القرفة والبيكنج بودرثم نضيف له اللوز او البندق المفرومين ناعموبشر الليمون نضيف الحليب بالتبادل مع خليط الدقيق الى خليط الزبدة والعسل ونعجن كويس لحد ما تتكون معانا العجينةنفرد العجينة ونخليها بسمك نص سم ونقطعها باشكال حسب الرغبةبقطاعة البسكويت او دوائر بالكوبنرصصه فى صينية مدهونة بالزبدة وندهن وش البسكوت بالبيض المضروب وندخلة فرن متوسط الحرارةلمدة خبز 10 دقايق تقريبا بسكوت السويسرولالمقادير:كوب زبدة طريةثلاثة أرباع كوب سكربيضة2 كوب ونصف دقيقنصف ملعقة صغيرة فانيليانصف ملعقة صغيرة بيكنج بودرملعقة صغيرة بودرة كاكاو.الطريقة :اضربى الزبدة في الخلاط حتى يصبح لونها ابيضثم اضيفي لها السكر والبيضة والفانيليا واضربى جيدااثناء ذلك اخلطي الدقيق مع البيكنج باودر ثم اضيفيه الى الخلاط بالتدريجحتى تتكون عجينة متماسكة خذي العجينه وضعيها في الثلاجة لمدة 10 دقائق.اقسمي العجينة الى قسمين: قسم اتركيه جانبا والقسم الآخر اضيفي له الكاكاو واعجنيه مرة أخرىافردي العجينة الأولى على شكل مستطيل وافردي العجينة الثانية على شكل مستطيلواخيرا ضعي الثانية على الأولي ولفيها مثل السويس رولثم قطعيها دوائر رفيعة.رصصى البسكويت في صينية مدهونة وادخليها فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعة بسكويت الفانيلياالمقادير:كوب زبدة 2 كوب دقيق صفار 3 بيضاتمعلقة صغيرة فانيليا كوب سكر بودرة الطريقة :ننخل الدقيق و نحط علية 3/4 كمية السكر نضع الزبدة على الدقيق و نخلطهم كويس مع بعض لحد ما تشعرى انالدقيق كله بقى فية زبدة نضرب بالشوكة صفار البيض مع الفانيليا ونضعهم على خليط الدقيق و نعجنهم كويس قوىبأيدنا وبسرعة علشان حرارة ايدك ما تزوبش الزبدةغطى العجينة بكيس نايلون و حطيها فى الثلاجة 3 ساعات تطلعيها من الثلاجة و تفرديها بالنشابة و تشكليها زى ما انتى عاوزةبقطاعة البسكوت او تعملى صوابع صغيرة و تلفيها على هيئة هلال اوعلى هيئة دوائر و تضعيه فى صينية مدهونة خفيف وتدخلية فى فرنمتوسط الحرارة لحد ما تلاقى لونة بقى اصفر دهبى علشان ما ينشفش منكو تقريبا حوالى 10 دقائق لما يطلع من الفرنوهو ساخن رشى علية بالمنخل باقى السكر اللى احنا شايلينة ( الربع كوب ) بسكويت اليانسونكوب زيت ، كوب سمن8 بيضات + 2 صفار بيض 4/1 1 كيلو دقيق2/1 1 كوب سكر بودرة 3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص1 معلقة شاى بيكنج بودر1/2 معلقة شاى نشادر _ فانيلياالطريقة :فى الخلاط نضرب الاول الزيت شويةثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيتنضع عليهم السكر و يضربنضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شويةاضع اليانسون و اضرب شويةاضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيقاضيف الدقيق للمقدارو اخلط كويس بايدى كلة مع بعضةادهن صينية بالزيتوابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينوو اترك مسافة فى الصينية بين كل رغيف و رغيفادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطةاطلعهم من الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينةعلى هيئة شرايح رفيعة ارصص هذة الشرايح فى الصينية تانى و ادخلهم الفرن لحد ما يحمر وجهها بسكويت الزبيبباكو زبدة (113ج)الا معلقة4 بيضاتربع كيلو دقيقمعلقة صغيرة بيكنج بودر100 جرام سكرزرة ملحزبيبالطريقةننضف الزبيب ونغسله وننشفةنضرب الزبدة مع السكر لحد ما يبقوا زى القشدةثم نضع البيض ونضرب كويس لحد ما يتخن الخلبط تقريباننخل الدقيق مع البيكنج بودر والملح ويضاف الزبيبنضع الزبيب ثم نضيفهم الى المقدارنعجن العجينة شوية باليد لحد ما تتكون عجينةمتجانسة نغطيها ونسيبها لمدة ربع ساعةنفرد العجينة ونقطعها مستطيلاتوندهن وش العجينة بالبيض المضروبوندخلها فرن متوسط الحرارةمش اكتر من عشر دقايقبسكويت بالعسل
50 جرام عسل ابيض
50 جرام سكر بودرة
2 بيضة
معلقة صغيرة قرفة ناعمة
150 ج دقيق
الطريقة
نضرب البيض مع السكر والعسلوالقرفة لحد
ما يتخن الخليط
ننخل الدقيق ونضيفة للخليط بس بالتدريج
نعجنة بالرحة لحد ماتبقى العجينة ناعمة وطرية
نغطى العجينة ونسيبها حوالى ربع ساعة
نعمل العجينة اسطوانه قطرها حوالى 5 سم
وسبيها فى الثلاجة لحد ما تجمد
وبعدين نقطعها الى دواير سمكها نص سم
نخبزها فى فرن ساخن حوالى ربع ساعة
بسكويت بالكريمة
كوب دقيق
نص كوب زبدة
معلقة سكر بودرة
بيضة
معلقة كبيرة كريمة طازجة
زرة ملح
الطريقة
نضع الدقيق فى طبق غويط
نعمل حفرة فى الدقيق ونضع فيها كل المقادير
ونخلطهم كويس لحد ما المقادير تتماسك مع بعض
نغطى العجينة ونتركها حوالى ساعة
نقطع العجينة الى قطع فى حجم البيضة
ثم نكور كل قطعة باليد الى كورة
نرصصها فى صينية مدهونة بس يكونوا متباعدين عن بعض
ادهن ايدى بالدقيق واضغط على كل واحدة بحيث تكون سمكها 2 سم
نغطيها ونسيبها تانى حوالى نص ساعة
ندهن سطحها بالبيض ثم ننقش وشها بظهر الشوكة
ندخلها فرن ساخن تقريبا 10 دقايق
الغـــــــــريبة
كيلو دقيق
1/8 كيلو سكر بودرة
بيضة – فانيليا
1/2 كيلو سمن
1/2 معلقة صغيرة ممسوحة بيكنج بودر
الطريقة:
نضرب السمن الاول لوحدة كويس
نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية
على الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة
اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة
اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة –
او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى –
او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك
ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت
حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن
ملحوظة :
بمجرد ما تطلع الغريبة من الفرن وهى سخنة تكونى مجهزة سكر بودرة
فى مصفاة صغيرة و تروحى رشة عليها مباشرة السكر البودرة وهى سخنة
فى الصينية و بالهنا و الشفا
ملحوظة : معظم الناس بتعمل الغريبة ببياض البيض فقط من غير الصفار لكن انا
بعملها بالبيضة كاملة و التجربة خير برهان
[b]الغـــــــريبة2
1 كيلو دقيق
1 كوب سكر ناعم
3 كوب سمن مجمد
1 بياض بيضه
فانيليا
الطريقة
نضرب السمن الاول لوحدة كويس
نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا
زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض نضع عليهم البيضة و الفانيليا
نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على
الخليط السابق الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها
فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة –
او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة
و لونها فضى - او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش
حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية
و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن
شـــكلمة اللوز
ثمن كيلو لوز مقشر
ثمن كيلو سكر بودرة
بياض 4 بيضات
كيس فانيليا
لوز مقشر او فواكة مجففة
الطريقة
يقشر اللوز ويفرم
نضيف له السكر وبياض البيض شوية شوية
لحد ما تتكون عجينة طرية
ثم نضع الفانيليا
نبطن صاج الفرن بورقة زبد مدهونة بالزبد ومرشوشة بالدقيق
نضع العجينة فى الكيس بالقمع ونشكلها ونضع فى كل واحدة
كريز مسكر او لوز تخبز فى فرن هادىء
فور خروجها من الفرن نلمعه بقليل من اللبن المحلى بالسكر
انتهــــــــــــــى
كل سنة وانتوا طيبين
[/size]